Ellen

CTC profiel Ellen

‘Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.’

Mensen in beweging krijgen en ze ondersteunen bij hun ontwikkeling, als individu of als onderdeel van een team, daar ga ik voor. Ik ben enthousiast, gedreven en nieuwsgierig naar wat iemand beweegt.

De rol van communicatie tussen mensen en het effect van het gedrag staan voor mij centraal. Mijn persoonlijke passie is mensen inzicht geven in hun eigen gedrag: waardoor loopt een proces vast en wat kun jij zélf– of als team- doen om verder te ontwikkelen?

Gespecialiseerd

Mijn specialismen zijn vormgeven en begeleiden van trajecten waarin de ontwikkeling van (nieuw) gedrag centraal staat:

  • organisatieontwikkeling
  • cultuurverandertrajecten
  • strategieontwikkeling
  • teamcoaching
  • persoonlijke coaching & training.

Ontwikkeling van wetenschapper tot coach

In de afgelopen twintig jaar heb ik me van gepromoveerde bètawetenschapper ontwikkeld tot coach. Daartussen heb ik verschillende (leidinggevende) functies gehad op de gebieden wetenschap, strategie, business development, marketing en communicatie binnen de academische wereld, bedrijfsleven, (semi-) overheid en de zorg. Deze ervaring heeft mij inzicht gegeven in allerlei bedrijfsculturen, functies en organisatiestructuren.

Ik heb snel in de gaten wat er speelt en ben altijd op zoek naar het gezamenlijke vertrekpunt: wat bindt een team? Want ik ben ervan overtuigd dat je van daaruit pas kunt beginnen. Confrontatie ga ik niet uit de weg, maar wel met humor. Het geeft mij een kick als een individu of een team een verandering doormaakt en deze verandering daadwerkelijk beklijft. De kroon op mijn werk is terug kunnen kijken op een traject dat pittig was, werkelijk wat heeft opgeleverd en waar je óók plezier aan hebt beleefd.

Sleutelwoorden die mij verder typeren: direct, analytisch, intuïtief, resultaatgericht, scherpzinnig en mensenmens.

Opleidingen

Mijn opleidingen tot persoonlijke- en teamcoach volgde ik in 2006 en 2010 aan de School voor Coaching in Leiden waar het denken in systemen en de verbinding tussen zingeving en resultaat centraal staan. Als senior trainer ben ik nog steeds aan de School voor Coaching verbonden.

Ik ben tevens gecertificeerd Profile Dynamics® trainer. Profile Dynamics is een instrument dat mensen typeert in een zevental kleuren, die elk staan voor herkenbare eigenschappen, denkwijzen en gedrag. Een persoonlijk scoreprofiel op deze zeven kleuren wordt bepaald aan de hand van een eenvoudige (on-line) vragenlijst. Aan de hand van het scoreprofiel krijg je inzicht in je drijfveren en persoonlijke voorkeursgedrag. En dit biedt aanknopingspunten voor coaching van individuen en teams.

Over mij: “Ellen maakt het onbespreekbare bespreekbaar.”

 Contact

De Tweede Steen is aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), de beroepsvereniging voor organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en onderschrijft de gedragscode en het klachtenreglement van de NOBCO.

nobco logo2016  logo ooa nw logo pd

Contact

De Tweede Steen
Ellen Havenaar
’t Zand 47
3544 NC Utrecht

telefoon1Telefoon 06-15144966

envelop iconE-mail info@detweedesteen.nl

KvK 30218163